G. Greene recently completed the CCU & ICU renovation and addition at Lowell General Hospital.  This ICU project added eleven new Intensive Care Unit rooms, supportive clinical & reporting spaces and expansive central nurse station area. The ICU rooms had multiple specialties including bar-iatric, isolation, ADA, and other critical care disciplines.

To support the highly clinical space is an expansion of the existing floor plan to create a new outside-track style corridor, multiple family rest/meeting areas and a shared lounge. This area was created by an addition with a new exterior curtain wall and extend-ed space cantilevered over substantial exterior grade sitework. A stunning new glass curtain wall wraps around the new exterior of the building and a new healing garden will be created in the spring of 2017.

During the pre-construction phase, the Greene Team worked in collaboration with LGH and Levi + Wong Design Associates to ensure the hospitals project objectives were met while constructing in a highly sensitive, occupied critical care environment.