G. Greene completed the CCU renovation and addition at Lowell General Hospital. This project added eleven new intensive care unit rooms, supportive clinical & reporting spaces and expanded the central nurses station area. The ICU rooms had multiple specialties including bariatric, isolation, ADA, and other critical care disciplines. During the pre-construction phase, the Greene Team worked in collaboration with LGH and Levi + Wong Design Associates to ensure the hospitals project objectives were met while constructing in a highly sensitive, occupied critical care environment.

To support this clinical space, the existing floor plan was expanded to create a new a new outside-track style corridor, multiple family rest/meeting areas and a shared lounge. This area was created by an addition of a stunning new glass curtain wall that wraps around the exterior of the building. A new healing garden was created for the patients and their families to enjoy.